Україна та Польща в рамках проекту "відкритий кордон" після збільшення пропускної спроможності на пункті у Краківці (Львівська обл.) займуться розширенням пункту в Ягодині (Волинська обл.), повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у рамках інформаційного марафону, пише ЦТС.

За його словами, роботи зі збільшення на 50% пропускної спроможності на пункті "Краковець-Корчова" планується завершити наприкінці цього тижня.

Водночас, зазначив міністр, без розблокування морських портів Україна може експортувати лише 20-30% від потенційних обсягів.

"Ми робимо все можливе та неможливе. Дуже непогані результати показують "Укрзалізниця", вантажівки через пункти пропуску. Непогані результати по Дунаю, але все одно це не може замінити наші морські порти, бо все це покриє 20-30% від можливості, яку ми могли експортувати через них", - пояснив Кубраков.

Нагадаємо, що Україна та Польща в рамках проєкту "Відкритий кордон" домовилися впродовж наступних тижнів збільшити пропускну спроможність на пункті пропуску "Краковець-Корчова" щонайменше на 50%, зокрема шляхом збільшення кількості смуг для вантажівок і створення додаткових павільйонів для митного та паспортного контролю.