Україна та Польща в рамках проєкту "Відкритий кордон" домовилися впродовж наступних тижнів збільшити пропускну спроможність на пункті пропуску "Краковець-Корчова" щонайменше на 50%, зокрема шляхом збільшення кількості смуг для вантажівок та створення додаткових павільйонів для митного та паспортного контролю.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України.

Зазначається, що збільшення пропускної здатності є питанням економічної безпеки.

"Саме тому ми запускаємо "Відкритий кордон", покликаний ефективно вирішувати питання пропускної спроможності на кордонах", - повідомив міністр інфраструктури Александр Кубраков. 

Пріоритетними напрямками стануть: реконструкція існуючих та будівництво нових пунктів пропуску, включно з під’їзними дорогами до них, а також запровадження спільного контролю.

В МІУ розраховують, що збільшення пропускної спроможності пропуску "Краковець-Корчова" розвантажить інші пункти пропуску польсько-українського кордону.

"Цей пілотний проєкт є безпрецедентним успіхом нашої співпраці, здатним прокласти шлях наступним проєктам. Ми вдячні нашим польським колегам, особливо Керівнику канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхалу Дворчику та міністру інфраструктури Анджею Адамчику, за співпрацю та готовність максимально оперативно вживати заходи, необхідні для стабільності логістики між Україною та Європою", - зазначив Кубраков.

Роботи з обох сторін кордону розпочинаються вже сьогодні, а нові павільйони на пунктах пропуску будуть створені впродовж найближчих тижнів.