"Укрпошта" відновила на Київщині роботу двох стаціонарних відділень у Гостомелі, відділень у Мощуні та Пущі-Водиці, а також сільських відділень у Радинці, Красятичах та Колонщині.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Ці відділення були пошкоджені в середньому на 30% і на їхнє відновлення був потрібен час.

Востаннє вони працювали 24 лютого, а надавати послуги в них надалі не було можливості, оскільки окупанти використовували приміщення як свої штаби, працівники відділень разом із населенням евакуювалися через загрозу життю.

За даними національного поштового оператора, відділення 04075 у Пущі-Водиці тільки недавно розпочало свою роботу, оскільки територія парку Пуща-Водиця була замінована, а трамвайні колії були пошкоджені вибухами снарядів.

Наразі у Київській області через пошкодження після окупації не працюють 5% відділень, зазначає "Укрпошта".

"Більшість відділень Київської області, які були під окупацією або мали незначні пошкодження, повноцінно працюють уже два місяці, деякі відновили роботу навіть через тиждень після звільнення області. А ось найбільш постраждалі будівлі поступово відновлюємо", - зазначив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Він повідомив, що під час окупації Київської області у двох стаціонарних відділеннях Гостомелю російські загарбники вибили вікна та двері, вкрали усі цінні речі, пошкодили дах. Тому відновлення вимагало певного часу. А в Мощуні взагалі зруйновано вибухом снаряда стіну будівлі пошти, пошкоджено техніку, товар, поштові відправлення. В даний час відділення переїхало в інше приміщення у цьому ж будинку.

"Центральне відділення Бородянки поки що працює у місцевій школі, оскільки будівля, де раніше працювало відділення і була розташована ділянка обробки пошти Бородянки, потребує відновлення після пожежі та вибухів. Разом з місцевою владою та громадськими організаціями знайшли тимчасове приміщення і для сортування пошти, а також шукаємо рішення для якнайшвидшого відновлення приміщення та відновлення обслуговування клієнтів за старою адресою. Крім того, ще потребують відновлення зруйновані відділення в Ірпені", - додав Смілянський.

За даними компанії, всього в Київській області працюють 634 відділення: 561 стаціонарне та 73 пересувні відділення.

Загалом за час воєнних дій запрацювало 372 пересувні відділення "Укрпошти". Крім того, компанія комп'ютеризувала 79 сільських відділень поштового зв'язку у Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській, Полтавській, Луганській, Кіровоградській та Івано-Франківській областях. Таким чином 125 тис. українців, які мешкають у селах, де проживає понад 1,2 тис. мешканців, отримали доступ до фінансових послуг.