Уряд Румунії затвердив техніко-економічні показники розширення дороги до чотирьох смуг та будівництва переходу до північної частини порту Констанца.

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

На модернізацію передбачено інвестиції в розмірі 179 млн леїв (38,79 млн доларів). 

"Уряд затвердив на засіданні в середу, 8 червня 2022 року, техніко-економічні показники інвестиційної мети "Розширення до чотирьох смуг дороги між воротами 7 та перехрестям об’єкта, з’єднання між воротами 9 та воротами 8 у бік Північного району порту Констанца". Інвестиції необхідні для розвитку дорожньої інфраструктури між автомагістраллю А4 та портом Констанца", - йдеться у повідомленні.

Національна компанія "Адміністрація морських портів С.А. Констанца" за рахунок цих інвестицій має намір розширити до чотирьох смуг і відновити головну під’їзну дорогу в північній частині порту Констанца, створивши проїзд через під’їзну залізницю в північній частині порту та над під’їзною дорогою до P9, а також змінити існуючу кільцеву розв’язку зі східного кінця автомагістралі A4.

Інвестиції розраховані на 4 роки.

Фінансування проєкту здійснюватиметься через оперативну програму розвитку великої інфраструктури на 2014-2020 рр., оперативну програму розвитку транспорту на 2021-2027 рр., через бюджет Міністерства транспорту та інфраструктури Румунії та за рахунок безповоротних зовнішніх коштів.