Корпорація Wabtec підписала угоду з австралійською гірничодобувною компанією Fortescue Metals Group на постачання 28 вживаних локомотивів, які пройдуть глибоку модернізацію.

Як передає ЦТС з посиланням на IRJ, поставка має бути виконана протягом двох років.

За інформацією Wabtec, це буде перша поставка партії модернізованих американських локомотивів до Австралії. "Хоча ми завершили понад 1000 модернізацій для клієнтів у всьому світі, це перша для Австралії", - заявила Венді Макміллан, старший регіональний віце-президент Wabtec в країнах Південно-Східної Азії, Австралії та Новій Зеландії.

Дизельні локомотиви AC44C6M будуть перебудовані на заводі Wabtec у Форт-Ворті в Техасі (США). Ресурс машин буде продовжено на 20 років, тягове зусилля локомотивів збільшать на 55%, буде встановлено нові двигуни, оновлену систему керування та тягу змінного струму з індивідуальним керуванням віссю.

"Закупівля модернізованих локомотивів є важливим елементом стратегії утримання локомотивного парку Fortescue, - сказав генеральний менеджер Hedland Operations Марк Комен. - Модернізований парк дозволить істотно довгостроково заощадити капітал та експлуатаційні витрати, а також дозволить у майбутньому здійснити модернізацію під альтернативні джерела енергії, такі як електричні акумуляторні батареї".

Нагадаємо, восени 2021 року Wabtec представив перший у світі вантажний локомотив на акумуляторах.