Міністр оборони Румунії Василе Динку вважає, що російські компанії не повинні працювати в порту Констанца. Але для цього знадобиться певний час.

Як пише ЦТС з посиланням на Порти України, таким чином міністр відповів на запитання відносно того, що в порту Констанца працюють три танкери-бункерувальники, які належать російським компаніям.

"Я не знайомий зараз із цим питанням, тому що я не займаюся (питаннями) міністерства транспорту. Сподіваюся, що вживаються заходи, згідно з європейськими рішеннями, у зв’язку з тим, як ми ставимося до російських інвестицій у всій Європі. Гадаю, є процедури, за допомогою яких ця залежність усувається", - сказав керівник румунського військового відомства.

"Ви бачили, що залежність від газу і нафти не може бути усунута відразу. Йдеться про прийняту ЄС програму, якої ми дотримуємося, тому що в нас дуже мало російських інвестицій, які мають бути, так би мовити, під ембарго", - додав він, відзначивши, що усунення росіян від роботи в найбільшому порті Румунії, ймовірно, є лише питанням часу.

Повідомляється, що на сьогодні лише два з трьох російських суден-бункерувальників надають послуги, а третє припинило діяльність кілька місяців тому, коли було введене ембарго на російські судна.

Раніше ЦТС писав, що новий пакет європейських санкцій по відношенню до рф міститиме заборону на страхування російських суден компаніями з ЄС.