Міжнародна суднобудівна група Fincantieri та судноплавна компанія Viking Line підписали контракти на два нові круїзні лайнери. Вони будуватимуться на основі успішних проєктів суден, які Fincantieri раніше передала в експлуатацію Viking.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Fincantieri.

Судна будуть передані замовнику у 2030 році.

Вартість контракту не повідомляється, проте він класифікований як великий (тобто від 500 млн до 1 млрд євро).

Угода включає опціон на будівництво ще чотирьох одиниць. У разі підтвердження з боку замовника ці судна передаватимуться в експлуатацію у 2031-2032 роках.

Нові круїзні судна будуть побудовані відповідно до сучасних екологічних норм та правил судноплавства, оснащені системами генерації електроенергії з нульовим рівнем викидів, а також новітніми системами безпеки.

Такі лайнери відносять до сегменту малих круїзних суден - їхня валова місткість становить близько 54,3 тис. тонн, а пасажиромісткість - 998 осіб (499 кают).

Fincantieri та Viking співпрацюють з 2012 року. За цей час італійська компанія побудувала для фінського судноплавного концерну 22 судна. З них 2 судна призначені для здійснення тривалих круїзів. Вони були збудовані на верфі дочірнього підприємства Vard.