У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури повідомили, що українська делегація провела у Брюсселі секторальні консультації з Європейською Комісією у межах підготовки до офіційних переговорів про вступ України до ЄС. Зокрема сторони обговорили імплементацію актів права ЄС у сфері транспорту та транс'європейських мереж, пише ЦТС.

Зазначається, що секторальні консультації - це підготовка до двосторонньої зустрічі між Україною та Єврокомісією щодо окремих розділів перемовин. 

"Міністерство розвитку громад та територій відіграє важливу роль у процесі євроінтеграції України, зокрема через імплементацію актів права ЄС у сфері регіональної політики, транспорту та транс'європейських мереж. Загалом це майже 4 тисячі актів права, з яких імплементувати необхідно близько 400. Нашою метою є створення інфраструктури, яка б відповідала європейським стандартам у кожному регіоні, яка дасть громадам можливість ефективно використовувати фінансові інструменти, щоб впроваджувати сучасні транспортні рішення", - зазначив міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Розділ "Транспорт" нараховує майже чотири тисячі нормативно-правових актів, з яких імплементувати в українське законодавство необхідно майже 400. Це перший етап на шляху до інтеграції в європейський транспортний простір.

"Україна зараз проходить надзвичайно важливий етап переговорного процесу - скринінг відповідності нашого законодавства до права Європейського Союзу. Складність саме транспортної політики полягає не просто у кількості нормативно-правових актів, які треба імплементувати, а в тому, що мова йде про фізичну інфраструктуру та технічні регламенти, які мають відповідати вимогам ЄС. Розділ "Транспорт" стосується всіх ключових видів транспорту: автомобільного, залізничного, авіаційного, морського та річкового, а також розбудови транс’європейських мереж, дорожнього господарства та суспільно важливих перевезень. Це не лише технічне питання - це фундамент для нашого подальшого розвитку і інтеграції в європейську транспортну систему. Наше завдання - створити умови, за яких український транспорт і логістика стануть невід'ємною частиною європейського економічного простору", - зазначив заступник міністра розвитку громад та територій Сергій Деркач.