Фонд державного майна України продовжив до 24 вересня прийом заявок на участь у конкурсі з приватизації єдиного майнового комплексу "Білгород-Дністровський морський торговельний порт", хоча спочатку аукціон планувався на 16 вересня.

Про це пише ЦТС з посиланням на Delo.ua. 

Відповідно, запланований на 16 вересня аукціон не відбувся.

Причиною є відсутність потенційних покупців, готових придбати актив за стартовою ціною 89 млн грн. Компанії-учасники аукціону ще до 16 вересня відмовились від участі в торгах, і зараз йде пошук охочих придбати державний актив.  

Якщо в майбутньому не з'являться охочих придбати об'єкт, його стартову ціну доведеться знизити.

Якщо і після 24 вересня не надійдуть заявки від учасників, ФДМУ перегляне умови продажу активу, знизить його стартову ціну та оголосить повторний приватизаційний аукціон. 

Нагадаємо, в 2023 році було шість спроб з продажу на приватизаційному аукціоні єдиного майнового комплексу виявилися невдалими.

Ще дві спроби були навесні поточного року. В середині травня колектив підприємства просив владу розглянути можливість відновлення суднозаходів до цієї гавані, аби забезпечити роботою портовиків.

Дев'ята спроба продати порт в Одеській області була 6 вересня. 16 вересня мав відбутися десятий приватизаційний аукціон.