Росіяни завдали ракетного удару по цивільному судну, що перевозило зерно з України до Єгипту. Про це повідомляє ЦТС із посиланням на Фейсбук-сторінку Президента України Володимира Зеленського.

“Російська ракета проти вантажу пшениці для Єгипту. Сьогоднішній удар у Чорному морі – по звичайному цивільному судну одразу після виходу з українських територіальних вод. За попередніми даними, на щастя, без людських втрат”, - написав він.

“Україна є одним із ключових глобальних донорів продовольчої безпеки. Від нормальної та безперешкодної роботи нашого експортного продовольчого коридору залежить внутрішня стабільність і життя десятків країн у різних частинах світу”, - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що від нашого продовольства критично залежні країни Африки та регіону Близького Сходу. І ми й надалі робитимемо все для захисту наших портів, нашого Чорного моря і постачання продовольства на глобальний ринок. Пшениця та продовольча безпека ніколи не мають бути мішенню для ракет, підкреслив голова держави. І зазначив, що Україна очікує на реакцію світу.