Запланований продаж логістичного бізнесу Deutsche Bahn стикається з опором ринку - низка великих клієнтів DB Schenker повідомила компанію, що не продовжать свої контракти у разі її продажу.

Як пише ЦТС, про це повідомив Der Spiegel з посиланням на джерела в галузі.

Вони аргументують це побоюваннями погіршення сервісу, в тому числі і внаслідок вимушеного заморожування всіх рішень на період узгодження угоди з антимонопольним регулятором.

На даний момент у тендерному процесі беруть участь датська логістична корпорація DSV A/S та консорціум інвестиційних компаній на чолі з CVC Capital Partners Plc. Обидва претенденти подали зобов'язуючі пропозиції щодо купівлі DB Schenker вартістю близько 14 млрд євро. CVC подав ще й другу пропозицію вартістю 16 млрд євро, яка передбачає подальший викуп 25% акцій DB Schenker урядом Німеччини.

Профспілка Ver.di - об'єднана профспілка працівників сфери послуг Німеччини, у тому числі представляє залізничників та портових докерів, веде активну кампанію на користь CVC. За оцінками профспілки, датська DSV може скоротити у процесі інтеграції DB Schenker до 5,3 тис. працівників. Ці розрахунки засновані на підсумках інтеграції до DSV швейцарської логістичної компанії Panalpina у 2019 році.