Швейцарська лінійна судноплавна компанія MSC уклала угоди на будівництво 18 контейнерних суден, які працюватимуть на газомоторному паливі.

Про це пише ЦТС з посиланням на Offshore Energy.

Зокрема, за даними брокерської компанії Intermodal Shipbrokers, на китайському суднобудівному заводі Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS) розміщено замовлення на будівництво 6 двопаливних контейнеровозів місткістю по 19 тис. TEU.

Вартість будівництва одного судна на цій верфі становитиме 210 млн доларів. Їх передача замовнику запланована на 2027-2028 роки.

Крім цього, MSC інвестує в 12 контейнеровозів, які будуватиме китайська верф Penglai Jinglu, з якою було підписано контракт на вісім двопаливних контейнеровозів, які зможуть працювати на зрідженому природному газі (ЗПГ), місткістю 11,5 тис. TEU.

Контракт передбачає опціон на будівництво додатково чотирьох аналогічних судів. Передача контейнеровозів в експлуатацію запланована на 2027-2028 роки. Будівництво одного судна на цій верфі коштуватиме MSC 140 млн доларів.

Раніше верф Zhoushan Changhong International Shipbuilding повідомила про угоду з MSC на будівництво 12 найбільших контейнеровозів, які були спроектовані в конструкторському бюро CIMC ORIC. Крім використання ЗПГ, ці контейнеровози будуть готові до роботи на аміаку та метанолі та оснащені енергозберігаючим обладнанням.

За рейтингом 100 найбільших перевізників, складеному Alphaliner, сукупна місткість флоту MSC досягла 6 млн TEU. Наразі в управлінні Mediterranean Shipping Company знаходяться 849 контейнерних суден, з них 552 судна у власності компанії.