Обробка контейнерів в порту Гамбург у січні-червні 2024 року практично не змінилася порівняно з першим півріччям минулого року (-0,3%), склавши 3,8 млн TEU.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію адміністрації порту.

За звітний період в порту було оброблено 55,9 млн тонн морських вантажів.

Відзначено невелике зростання кількості суднозаходів контейнеровозів (майже на 1%) та збільшення частки залізничних перевезень у внутрішні райони країни.

У звіті портової адміністрації йдеться, що на скороченні обсягів у сегменті навалочних та насипних вантажів позначилося зменшення перевалки вугілля.

"Ми бачимо тенденцію до декарбонізації, перехід від викопного палива до альтернативних джерел енергії. Це особливо помітно щодо падіння перевалки вугілля на 11,8% за останні шість місяців", - пояснив генеральний директор відділу маркетингу адміністрації порту Гамбург Аксель Маттерн.

Це зниження вплинуло на загальний обсяг навалочних вантажів, перевалених у порту. Показник знизився на 12,1% порівняно з минулим роком - до 16,7 млн тонн.

Серед найбільших партнерів порту Гамбург лідируючу позицію зберіг Китай: обсяг контейнерних вантажів становив 1,1 млн TEU (-2,2%), США стали другим (341 тис. TEU; + 9%).