У Львові на маршрут вийшли перші трамваї, які місту безоплатно передав Берлін.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Львівської міської ради.

Усі отримані 12 вагонів переобладнують для українських колій у вагоноремонтних майстернях "Львівелектротрансу".

Перші два переобладнані та укомплектовані трамваї КТ4D почали курсувати на маршрутах № 3 та № 6 Львова.

2 серпня на маршрут вийшов трамвай №1228, а на наступний день, у суботу, - №1229. Курсуватимуть вони перший день на маршруті №3.

До кінця серпня планують випустити на маршрут ще два "берлінці".

"Допомога від наших німецьких колег із компанії BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) не обмежується лише транспортними засобами. Як і торік у цьому році додатково вони надають ще й запасні частини до цих трамваїв, а це дуже важливий компонент для надійної роботи на щодень", - зазначив керівник ЛКП "Львівелектротранс" Володимир Ковалів.

Берлінські вагони є енергоощадними і споживають у 2-2,5 рази менше електроенергії, ніж наявні трамваї. Відтак це дозволить підприємству, крім підсилення трамвайних маршрутів додатковими вагонами, ще й економити на електроенергії.

Нагадаємо, 12 робочих трамваїв КТ4D та запчастини до них Львову безоплатно передала Берлінська транспортна компанія. Перший трамвай з цієї партії місто отримало наприкінці травня цього року.

До Львова трамвайні вагони прибули у депо "Львівелектротрансу". Звідти на підставних візках їх транспортували у вагоноремонтні майстерні підприємства. Там трамваї переобладнують під ширину львівської колії, міняють деяке обладнання, фарбують.