Дев'ять авіакомпаній тимчасово скасували рейси до Ізраїлю на тлі загострення напруженості у відносинах з Іраном.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Times of Israel.

Авіакомпанії, що призупинили польоти до Ізраїлю: Lufthansa - всі рейси до 9 серпня, Swiss International - усі рейси до 9 серпня, Austrian Airlines - усі рейси до 9 серпня, Brussels Airlines - усі рейси до 9 серпня, Eurowings - усі рейси до 9 серпня, Delta Air Lines - усі рейси до 6 серпня, United Airlines - усі рейси до подальшого повідомлення. Air India - скасувала рейси тільки 1 серпня, Flydubai - скоротила кількість рейсів до 4 серпня.

Ізраїльські авіакомпанії - Elal, Arkia та Israel - оголосили про продовження своїх польотів за розкладом у звичайному режимі.

За наявними даними, в аеропорту Бен-Гуріон у Тель-Авіві зараз перебуває близько 70 000 пасажирів. Деякі з них намагаються встигнути на останні літаки, які вилітають із країни, інші хочуть скасувати свої рейси через побоювання, що не зможуть повернутися до Ізраїлю.

Німецька Lufthansa вже скасувала зворотний рейс літака з Кіпру до Тель-Авіву з міркувань безпеки: лайнер A321, що летів з Мюнхена, приземлився в аеропорту Ларнакі, щоб, як планувалося, вилетіти до Ізраїлю з новим екіпажем. Однак, за словами представника компанії, подальший політ було скасовано, оскільки вранці цього дня Іран тимчасово закрив свій повітряний простір.

При цьому в управлінні аеропортів Ізраїлю повідомили, що ситуація у сфері безпеки дозволяє продовжувати виконувати рейси до та з країни.