Рада директорів іспанського національного залізничного оператора Renfe схвалила створення філії компанії Renfe Proyectos Internacionales в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Renfe Proyectos Internacionales заснована у червні 2023 року з метою розвитку міжнародного бізнесу за рахунок доступу до нових ринків та централізації діяльності. Відкриття філії в ОАЕ спрямоване на розвиток широкого бізнес-потенціалу, що ринок цієї країни представляє для Renfe.

Наразі ОАЕ реалізує комплексну стратегію розвитку залізничного транспорту на найближчі десятиліття. Серед великих залізничних проектів - розвиток мережі швидкісних перевезень, що поєднує 11 міст країни.

У травні 2022 року Renfe та оператор залізниць ОАЕ Etihad Rail підписали меморандум про взаєморозуміння, який визначив майбутнє їхньої співпраці з цілого ряду напрямків.

Філія в ОАЕ стане для Renfe вже не першою подібною структурою за межами Іспанії. Філії відкриті у Франції, Мексиці та Саудівській Аравії. Є також представництво у Брюсселі та дочірня компанія у США. Крім того, Renfe є основним акціонером чеської компанії Leo Express.