Два танкери спалахнули 19 липня 2024 року неподалік сінгапурського острова Педра-Бранка, повідомляє Морське та портове управління Сінгапуру (MPA), пише ЦТС.

Сигнал про подію надійшов близько 06:15 за місцевим часом: спалах відбувся на борту танкера Hafnia Nile (прапор Сінгапуру) та танкера Ceres-I (прапор Сан-Томе та Прінсіпі).

Обидва судна знаходилися приблизно за 55 км на північний схід від Педра-Бранка, в зоні відповідальності морської пошуково-рятувальної служби Сінгапуру.

Рятувально-координаційний центр MPA звернувся до суден, що проходять, з проханням допомогти в пошуку та порятунку екіпажів суден. У рятувальній операції взяли участь фрегат ВМС RSS Supreme (клас Formidable) та вертоліт ВПС Сінгапуру.

За даними MPA, на борту Hafnia Nile перебували 22 члени екіпажу, на Ceres-I - 40. Встановлено, що ніхто з екіпажів, що числилися в списку, не зник безвісти.

Фрегат RSS Supreme забрав 16 членів екіпажу танкера Hafnia Nile, ще 6 людей було піднято з рятувального плоту урядовим судном Малайзії і потім передано на сінгапурський корабель. Зараз RSS Supreme повертається до Сінгапуру.

Судно постачання Dolphin-1 (прапор Сінгапуру), яке знаходилося в районі інциденту, підняло на борт 14 членів екіпажу танкера Ceres-I. Двоє з них було евакуйовано вертольотом ВПС Сінгапур для надання медичної допомоги. Інші 26 членів екіпажу танкера зайняті гасінням пожежі на борту.

Наразі триває ліквідація спалахів за участю судновласників для подальшого буксирування суден у безпечне місце.

Інцидент не вплинув на графік судноплавства у вказаному районі, повідомили у MPA.