Турецька компанія Baykar проєктує новий прототип безпілотного бойового літального апарату Kızılelma, на який установлений двигун українського виробництва.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ

Новий прототип БПЛА-винищувача Kızılelma має вдосконалену конструкцію.

Зазначається, що на новому прототипі Kızılelma важлива деталь, що шасі більші та складені назад. На додаток до змін, внесених із точки зору аеродинаміки, помітні також зовнішні відмінності. Вертикальні стабілізатори, які були більш домінуючими в першому прототипі, в новий період спростилися. Ймовірно, це зроблено з метою зменшення площі поперечного перерізу для меншої помітності на радарі.

Ще одним елементом нового прототипу Kızılelma є те, що вентиляційні отвори у двигуні літака були збільшені з обох сторін. Ця платформа літає на двигуні з України.

Новий прототип Kızılelma був представлений під час візиту делегації міністерства оборони Саудівської Аравії Халідом, яка відвідала компанії TAI (Turkish Aerospace Industries) і Baykar. На спільному фото делегації на фоні продукції Baykar експерти помітили удосконалення та зміни БПЛА-винищувача Kızılelma.

1721220527-964

1721220528-283

1721220528-593

Нагадаємо, ЦТС писав, що в вересні 2022 року новий реактивний безпілотник моделі Bayraktar Kızılelma турецької компанії Baykar Technologies, обладнаний двигунами української компанії "Мотор Січ" успішно пройшов перше випробування.  Свій перший політ він здійснив в грудні 2022 року.