В Парижі кілька профспілок групи ADP, куди входять працівники паризьких аеропортів, закликали до страйку 17 липня - менш ніж за десять днів до початку Олімпійських ігор - з вимогою надбавок до зарплат через посилений режим роботи.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

Профспілки CGT, CFDT, FO і UNSA у спільній заяві засудили "погіршення умов праці", вимагаючи зокрема "премії для всього персоналу", заповнення тисячі робочих місць і гарантії того, що вони зможуть взяти вихідні дні під час Олімпійських і Паралімпійських ігор.

Вони звернули увагу, що генеральний директор ADP Огюстен де Романе вирішив "виплатити премію лише деяким співробітникам".

"Всі профспілки одностайно засудили ці методи, що викликають розкол, і вибір, зроблений керівництвом… Треба сказати, що генеральний директор відмахнувся від наших вимог", - ідеться у спільній заяві профспілок.

Паризькі аеропорти Руассі - Шарль-де-Голль та Орлі обслуговують загалом близько 350 тисяч пасажирів на день. Група ADP не очікує збільшення пасажиропотоку під час Олімпіади, але вживає заходів для полегшення навантаження на інфраструктуру летовищ.