Корпорація Wabtec та бразильська гірничодобувна компанія Vale уклали генеральну угоду про технічне обслуговування парку локомотивів сімейства Evolution залізниці Carajás (Estrada de Ferro Carajás).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Виконання угоди на суму 1,8 млрд бразильських реалів (330 млн доларів), розрахованої на 10 років, сприятиме вдосконаленню експлуатаційних характеристик парку, підвищенню його надійності та подальшому розвитку вантажних перевезень залізницею, що сполучає південно-східні райони штату Пара та Сан-Луїс - портове місто на узбережжі Атлантичного океану та столицю штату Мараньян.

Фахівці Wabtec проаналізують експлуатаційні показники локомотивів EFC за останні 3 роки, а також організують проведення в реальному часі моніторингу по 5000 параметрів. На основі зібраних даних буде визначено можливості покращення характеристик рухомого складу та оптимізації ремонтних циклів.

Разом із плануванням ремонтних робіт та постачанням запасних частин для проведення превентивного технічного обслуговування реалізація угоди забезпечить створення робочих місць для кваліфікованих фахівців, стимулює економічний та соціальний розвиток регіону.

Співробітники компанії Vale пройдуть навчання з метою підвищення ефективності експлуатації та ремонту локомотивів.

Співпраця між Vale та Wabtec триває майже три десятиліття. Влітку 2023 року було досягнуто згоди, відповідно до якої Wabtec поставить Vale три локомотиви FLXdrive з живленням від акумуляторних батарей, призначених для експлуатації на залізниці EFC.

Компанії також домовилися про спільне вивчення можливостей застосування аміаку як альтернативу дизельному паливу для локомотивів.