У КП "Київський метрополітен" йдуть працювати жінки, наразі одна жінка навчається на машиніста, повідомив в.о. начальника комунального підприємства Віктор Вигівський, пише ЦТС.

За його словами, жінки працевлаштовуються й на інші спеціальності. 

"Наразі в технічній школі триває підготовка майбутніх машиністів, серед слухачів - одна жінка. Ця група завершить навчання та вийде на лінію наприкінці цього року. Водночас найближчим часом ми оголосимо новий набір на курси машиністів. Сподіваємося, що до них долучаться як чоловіки, так і жінки. Загалом на підприємстві працює 41% жінок і 59% - чоловіків", - підкреслив Вигівський.

Він додав, що ситуація з браком фахівців у столичному метро пов’язана, зокрема, зі специфікою професії, вимушеною міграцією та мобілізаційною роботою. 

"На сьогодні ми маємо більше 15% вакантних посад на підприємстві. Це вакансії слюсарів, токарів, електриків, машиністів метро", - зазначив Вигівський. 

Він зауважив, що метрополітен є вузькопрофільним підприємством і має багато специфічних вакансій, які вимагають не лише відповідної освіти, а й потребують безпосереднього навчання в умовах підприємства. Це стосується машиністів, енергодиспетчерів, слюсарів та поїзних диспетчерів. Загалом період адаптації спеціаліста до умов підприємства займає близько 12 місяців.