Закарпатська обласна прокуратура звернулася до Ужгородського міжрайонного суду із позовом з метою повернути у комунальну власність земельну ділянку, розташовану прямо під стоянкою для літаків на території міжнародного аеропорту Ужгород, яка опинилася у приватній власності.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію прокуратури, у ході слідства було встановлено, що землю площею 0,2 га орган місцевого самоврядування раніше відчужив приватному підприємству. З часом ця приватна компанія перепродала її громадянину, у власності якого майно перебуває і зараз.

Зазначається, що при розпорядженні ділянкою міськрада знехтувала положеннями Земельного та Повітряного кодексів України щодо заборони відчуження земель авіаційного транспорту, адже такі землі не можуть вибувати із комунальної власності.

"Крім того, перебування цієї ділянки у приватній власності створює загрозу авіаційній безпеці та безпеці польотів, а також може призвести до припинення дії сертифікату експлуатанта Ужгородського аеропорту", - йдеться у заяві Закарпатської облпрокуратури.

У зв’язку з викладеними обставинами прокуратура звернулася до суду - провадження відкрив Ужгородський міськрайонний суд.

Прокуратура просить визнати недійсними рішення органу Ужгородської міської ради, договори купівлі-продажу, скасувати реєстрацію права власності на нерухоме майно та повернути ділянку у власність громади міста.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Закарпатська обласна рада ухвалила рішення про ліквідацію комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Ужгород". Причому, сталося це ще в березні, а широкому загалу про відповідне рішення стало відомо тільки в травні, адже облрада не оприлюднила його, як того вимагає закон.

Нерухоме майно комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Ужгород", відповідно до рішень Закарпатської обласної ради, передано у державну власність.

"Аеропорт функціонує й досі. Але враховуючи дике прагнення керівництва обласної адміністрації знищити аеропорт - вони його знищили. Рішенням сесії обласної ради 1085 від 21 березня цього року Комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт Ужгород" ліквідоване", - коментував ситуацію екскерівник КП "Міжнародний аеропорт Ужгород" Олег Коцюба.

"Іншим рішенням 1083 нерухомість передано у державну власність структурі, яка не має жодного сертифіката ані експлуатанта аеропорту, ані будь-якого іншого сертифіката за напрямом забезпечення обслуговування повітряних суден. У штаті вона має аж 14 людей, включно з бухгалтером, сторожем і прибиральницею. Це не та структура, що спроможна забезпечити роботу великого підприємства", - додав він.