Єменські хусити почали застосовувати підводні безпілотники в Червоному морі та прилеглих акваторіях, повідомляє Центр міжнародної морської безпеки (CIMSEC), пише ЦТС.

За даними Центру, незважаючи на те, що дані безпілотники оснащені досить примітивною системою навігації і перероблені з цивільних зразків, вони становлять суттєву загрозу, оскільки здатні нести в собі міни, торпеди і бомби і атакувати судна.

При цьому військово-морський флот, що діє в регіоні, призначений для боротьби з атаками хуситів, не розрахований на підводну загрозу.

Дешевизна таких безпілотників та їхні малі розміри роблять боротьбу з ними складним завданням, зазначають аналітики Центру.

У CIMSEC вважають, що поява підводних безпілотників виводить загрози для судноплавства в регіоні на новий рівень.

Для боротьби з підводними апаратами ключову роль можуть зіграти тральщики та есмінці, призначені для боротьби з підводними човнами, які потрібно пристосувати для виявлення та ураження підводних дронів.

Нагадаємо, єменські повстанці хусити атакують судна, що проходять через Червоне море, за допомогою ракет і безпілотників. За заявами угруповання, нападів зазнають судна, пов'язані з Ізраїлем, Британією та США. Обстрілів також зазнають військові кораблі західних країн. Є випадки нападів на судна, пов'язані з Китаєм, хоча представники угруповання заявляли про те, що на китайські судна не нападатимуть.