Група технологічних компаній, що працюють у сфері військово-технічних розробок, EDGE Group (ОАЕ) та італійська суднобудівна група Fincantieri підписали угоду про створення компанії Maestral, спільного суднобудівного підприємства з головним офісом в Абу-Дабі.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Про плани створення такого підприємства було оголошено ще у лютому цього року.

Maestral займатиметься проектуванням та будівництвом сучасних військово-морських кораблів. EDGE належать 51% акцій СП, що матиме пріоритет при отриманні замовлень, не пов'язаних з НАТО, а також стратегічних замовлень, які розміщуються окремими країнами-членами НАТО. Потенційний портфель замовлень майбутнього підприємства оцінюється приблизно 30 млрд євро.

Слідом за підписанням угоди сьогодні було оголошено про отримання великого замовлення, що надійшло від Берегової охорони ОАЕ на будівництво 10 технологічно сучасних 51-метрових сторожових кораблів прибережної дії (OPV). Вартість замовлення складає 400 млн євро.

Кораблі класу P51MR, створені на базі успішної серії Saettia - це сучасні судна з високою модульністю, стійкістю для виконання операцій при хвилях на морі, низькою помітністю сигналу радіолокації і високою експлуатаційною гнучкістю.

Maestral спеціалізуватиметься на продажах, комерційних операціях та інжинірингу, проектуванні суден та технічному обслуговуванні та ремонті суден.