На основних логістичних маршрутах Івано-Франківської області дорожники проводять ліквідацію аварійної ямковості.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Держагентства відновлення.

"У межах експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення виконується комплекс робіт для покращення безпечного руху", - йдеться в повідомленні.

Бригади здійснюють ліквідацію аварійної ямковості локальними картами на місцях із суцільно зруйнованим покриттям. Дрібніші вибоїни дорожники ліквідують гарячим асфальтобетоном та пневмо-струменевим методом.

Зокрема, такі роботи проводять на ділянці від Галича до Більшівців дороги Н-09 Мукачево-Львів; на під’їзді від Тисмениці до дороги Н-10 Стрий-Мамалига; на дорозі Н-10 Стрий-Мамалига в селищі Заболотів; на ділянці від Снятина до Хутора-Будилова на дорозі Р-20 Тязів - Старі Кути.

Загалом на балансі Служби відновлення в Івано-Франківській області є понад 1257 км кілометрів доріг державного значення. Частина з них через зношеність покриття потребує капітального ремонту. Зокрема це стосується кількох ділянок на Р-20 Тязів - Старі Кути, Р-84 Бібрка-Калуш-Бурштин, Р-87 Галич-Підгайці-Сатанів та більшості територіальних доріг.

"Через воєнний стан усі капітальні ремонти доріг призупинені, фінансування обмежене, тож забезпечуємо проїзд за рахунок експлуатаційного утримання. Найбільшу увагу акцентуємо на головних маршрутах області: для підтримки життєдіяльності області, виконання стратегічних завдань", - зазначили у відомстві.