Компанія Pivotal запустила в США масовий продаж одномісних електролітаків під назвою Helix. Для польотів на них не потрібна ліцензія пілота, а перші постачання очікуються вже з липня.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

Електроліт Helix - не перша технологія від Pivotal, раніше компанія розробляла персональні літаки BlackFly. Так як транспорт відповідає категорії FAA Part 103 - надлегкого дрібносерійного літака, для польотів не потрібна ліцензія пілота.

При цьому виробники наполягають на тому, щоб усі пілоти проходили комплексну льотну підготовку для безпеки.

Новий Helix - це потужніший пристрій з оптимізованою електронікою та підвищеним комфортом у порівнянні з BlackFly. Використовуючи ті ж технології, персональний електроліт Helix оснащений мобільним додатком для керування та спрощення передпольотних перевірок та фіксації історії польотів.

Варто зазначити, що Helix може розвивати швидкість до 100 км/год та пролітати до 32 км на одному заряді. Цього достатньо, щоб переміщатися містом та на невеликі відстані.

Без пілота пристрій важить 150 кг, а для його транспортування підготували причіп, що входить до комплекту покупки. Власнику знадобиться близько 30 хвилин для складання та підготовки октокоптера після доставки: встановлення двох крил-стійок з 4 двигунами на кожному, а також підключення кабелів.

Компанія Pivotal вже запустила замовлення на Helix. Вибрати конфігурацію та аксесуари можна прямо на сайті.

Вартість персонального літального апарату стартує від 190 000 доларів, що навіть дешевше за електричний Mercedes-MAYBACH EQS 680 SUV (від 200 000 євро в Німеччині).

На сайті Pivotal можна знайти 3 пакети Helix з цінами 190 тис. доларів, 240 тис. доларів і 260 тис. доларів.

Найдорожчий пакет розширено індивідуальним дизайном, ще однією додатковою зарядкою (у сумі буде 3), навчанням не лише для пілота, а й для гостя.

sm.pivotal-helix-6.800

sm.pivotal-helix-3.800

sm.pivotal-helix-7.800

sm.pivotal-helix-1.800