В команді президента України Володимира Зеленського розглядають щонайменше чотири кандидати замість звільненого напередодні Олександра Кубракова, який обіймав посаду віцепрем'єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як передає ЦТС, про це пише NV, посилаючись на інформацію джерела у фракції партії Слуга народу.

Саме очолюване Кубраковим міністерство Кабмін планує розділити. Буде знову створене окреме Міністерство з питань розвитку громад, територій та житлово-комунального господарства, а також Міністерство інфраструктури.

Доля останнього, за словами джерела видання, наразі невідома. Не виключено, що МІУ можуть приєднати до Мінекономіки, підпорядкувавши віцепрем'єрці Юлії Свириденко. Адже, нібито, наразі нема кандидатів, які б могли очолити окреме міністерство.

Разом з тим, на місце очільника Мінрегіону претендують відразу четверо кандидатів. Міністерство можуть очолити (з різним ступенем вірогідності) голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов, заступник керівника ОП Олексій Кулеба, депутат від "Слуги народу" В’ячеслав Безгін або ж ексзаступник очільника Мінрегіону Віталій Негода.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад та територій України об‘єднали із Міністерством інфраструктури наприкінці 2022 року.