Українське підприємство А3tech отримало сертифікат відповідності машини для розмінування DOK-ING MV-4 вимогам, викладеним в урядовій постанові №271 щодо обов’язкової сертифікації механізованих засобів розмінування. Це дозволить компанії-виробнику перейти до промислового виготовлення машин для потреб ринку.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства економіки України.

"Уряд та Міністерство економіки послідовно працює над тим, щоб все більше машин, зібраних та частково локалізованих в Україні, працювали в полях. Щоб Україна розвивала власне виробництво техніки для розмінування. Паралельно працюємо із партнерами, які підтримують гуманітарне розмінування, щоб вони закуповували техніку, зроблену в Україні", - зазначила перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Підприємство А3tech, яке здійснює збірку і локалізацію хорватських машин DOK-ING, з початку року збільшило свій штат на 12%. Крім того, компанія залучила до виробництва ще один завод, який виготовляє частину комплектуючих. В планах залучити до виробництва ще одне підприємство, оскільки А3tech найближчим часом планує випробувати на полігоні важку машину для розмінування MV-10 і після отримання сертифікату перейти до серійного виробництва. На машини такого типу вже зараз є замовники.

"Збирання та локалізація виробництва в Україні машин для розмінування прискорюють ремонт чи заміну деталей у разі підриву в полях. Крім того, це спрощує доступ до техніки операторам гуманітарного розмінування, яких у нас уже майже 40 і ще більше проходять сертифікацію", - пояснює переваги локалізації перед імпортом заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Легка машина для розмінування MV-4 на початку квітня пройшла випробування на полігоні на трьох типах ґрунтів (пісок, гравій, чорнозем) та ділянці із густою рослинністю. Машина витримала серію підривів близько 600 грамів в тротиловому еквіваленті.