Державні залізниці Нідерландів (NS) ухвалили рішення про продаж бізнесу своєї дочірньої компанії Abellio у Німеччині німецькому концерну BeNEX, що спеціалізується на регіональних пасажирських залізничних перевезеннях (входить до складу міжнародного партнерства INPP).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

В угоді беруть участь оператори Abellio Rail Mitteldeutschland і WestfalenBahn, що належать Abellio, а також сервісна компанія PTS.

В даний час компанія Abellio у Німеччині працює за трьома угодами з регіональною владою у восьми федеральних землях.

Перевезення здійснюються на 28 маршрутах 120 поїздами, щорічний обсяг поїздної роботи в середньому становить 26 млн поїздо-км. У 2023 році оборот Abellio перевищив 400 млн євро, у компанії працювало понад 1600 співробітників. Головний офіс Abellio у Німеччині знаходиться в Берліні.

У штаті концерну BeNEX - понад 2100 співробітників. Його парк рухомого складу включає 180 поїздів, щорічний пробіг яких складає в середньому 49 млн поїздо-км. Концерн BeNEX володіє частками у п'яти регіональних операторських компаніях Німеччини.

Продаж бізнесу Abellio було схвалено Міністерством фінансів Нідерландів.

Вартість угоди не розголошується, очікується, що її буде закрито у другій половині 2024 року після погодження з боку антимонопольних органів.

Свою закордонну діяльність NS у сфері залізничних та автобусних перевезень здійснювали протягом 20 років. Рішення про її припинення ухвалено кілька років тому. Остання у лютому 2023 року була продана Abellio UK, британська дочірня компанія NS.