Безпілотні літальні апарати атакували підприємства на території росії, які знаходяться на відстані понад 1200 км від українського кордону.

Як пише ЦТС, з посиланням на російські ЗМІ та Reuters, зокрема, було атаковано НПЗ "Танеко" в місті Нижньокамськ (Республіка Татарстан). Удару було завдано по установці первинної переробки нафти АВТ-7.

На самому підприємстві інцидент не коментували. Натомість, російський Комерсант пише, що за даними його джерела, завод не отримав ушкоджень та продовжує працювати в штатному режимі. Всього в нижньокамську промзону вранці 2 квітня прямували два дрони, один з яких, за словами джерела видання "сам впав десь".

Також сьогодні вранці в сусідній Єлабузі було атаковано підприємство, де з іранських комплектувальних збирають дрони, якими росія завдає ударів по українським містам. На основі відео із соцмереж експерти припускають, що це міг бути безпілотний легкомоторний літак, споряджений вибухівкою.

"Сьогодні вранці на підприємства республіки в Єлабузі та Нижньокамську було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів. Серйозних руйнувань немає, технологічний процес підприємств не порушений", - прокоментували в пресслужбі уряду Татарстану.

Screenshot - 02_04_2024 , 13_42_54