Німецька авіакомпанія Lufthansa назвала перші маршрути своєї нової доньки Lufthansa City, які поки що будуть зосереджені з аеропорту Мюнхен.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

У літньому розкладі 2024 року Lufthansa City полетить з Мюнхена в Берлін, Гамбург, Бремен, Дюссельдорф, Кельн, Ганновер, Бірмінгем, Бордо та Манчестер. У наступні місяці авіаперевізник розширить свою мережу за рахунок інших міст Європи.

Спочатку Lufthansa City літатиме на двох середньомагістральних літаках Airbus A319. Вони вже мають ліврею авіакомпанії та можуть перевозити 138 пасажирів.

Надалі у флот нового авіаперевізника почнуть надходити регіональні літаки Airbus A320-300, які вміщують 145 крісел.
Хоча Lufthansa City створено як окремий авіаперевізник з окремим флотом та персоналом, він по суті перевозитиме пасажирів материнської авіакомпанії з аналогічним рівнем сервісу.

Продаж квитків вестиметься через канали Lufthansa Group. Німецька авіакомпанія вже має одну доньку, яка працює за такою моделлю - Lufthansa CityLine.

За допомогою нової доньки Lufthansa може заощадити на витратах на персонал за рахунок укладання договорів з пілотами та бортпровідниками на нових умовах. Зараз Lufthansa має регулярні проблеми з профспілками, страйки яких іноді практично повністю блокують роботу авіаперевізника.