Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордери на арешт командувача дальньої авіації рф генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша та командувача Чорноморським флотом росії адмірала Віктора Соколова.

Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду визначила, що згадані особи несуть відповідальність за військові злочини у вигляді атак на цивільні об’єкти і воєнні злочини у вигляді заподіяння надмірної випадкової шкоди цивільним особам або пошкодження цивільних об’єктів, а також злочини проти людяності у вигляді нелюдських дій згідно зі статтею 7(1) (k) Римського статуту.

Палата попереднього провадження визнала, що є достатні підстави вважати, що двоє підозрюваних несуть відповідальність за ракетні удари, завдані силами під їхнім командуванням по українській електричній інфраструктурі щонайменше з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року.

Нагадаємо, що в ніч на 5 березня біля Феодосії українськими оборонцями було знищено патрульний корабель Чорноморського флоту рф "Сергєй Котов".