Уряд Канади виділив 13,4 млн доларів із Фонду низьковуглецевої економіки канадській залізорудній компанії Rio Tinto - Iron Ore Company (IOC). Кошти призначені на підтримку декарбонізації переробки залізної руди на підприємстві Labrador Wes.

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

Виділена сума складає приблизно 25% від загальної вартості проекту, іншу частину профінансує IOC.

Це фінансування дозволить IOC зменшити кількість мазуту, що використовується у виробництві залізорудних окатишів та концентрату.

Компанія замінить котли, які працюють на мазуті, а також впровадить нове обладнання та енергоефективні пальники для подальшого скорочення споживання мазуту в випалювальних машинах.

За час реалізації цього проекту Iron Ore Company скоротить викиди парникових газів приблизно на 2,2 млн тонн. Монтаж нового обладнання розпочнеться у другому кварталі 2024 року і, як очікується, завершиться в першій половині 2025-го.

"У Iron Ore Company є плани декарбонізації та продовження виробництва високоякісної залізної руди з найнижчою вуглецевою інтенсивністю у світі прямо тут, у Канаді. Тільки цей проект дозволить скоротити приблизно 9% викидів парникових газів IOC", - зауважив Майк МакКанн, президент та головний виконавчий директор компанії.