Польські страйкарі продовжують блокувати кордон з Україною. Станом на ранок у чергах очікують на в’їзд в Україну 2450 вантажівок, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ

"Продовжується блокування польськими фермерами руху вантажних транспортних засобів. Як і раніше, це шість напрямків. Якщо говорити безпосередньо про пункти пропуску, то це - "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець". Станом на ранок сьогодні за інформацією, яку ми маємо від польських колег, сукупно на всіх шести напрямках на території Польщі в чергах очікують на можливість перетину кордону в бік нашої держави 2450 вантажівок. Найбільше - навпроти пунктів пропуску "Краківець", "Рава-Руська" та "Шегині", - зазначив він.

За словами речника Держприкордонслужби, спостерігається суттєве зниження кількості перетинів кордону вантажівками. Так, за останні дні особливо критично це відчувається по напрямку пунктів пропуску "Ягодин" та "Шегині".

Водночас він повідомив, що для інших категорій транспорту рух поки що не блокується, зокрема, для легкових автомобілів та автобусів.

Демченко відзначив, що вантажівкам та перевізникам вкрай складно шукати об’їзні шляхи, оскільки документи можуть бути оформлені та прив’язані до конкретної митниці. Але якщо є можливість, то краще скористатися альтернативними напрямками через інші країни.

Наразі вже спостерігається збільшення черг на кордоні Словаччини та Угорщини.