У Чернігівській області з березня 2024 року задля збереження та попередження руйнувань автодоріг під час весняного відтавання ґрунтів, буде введено обмеження на рух вантажівок по автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області.

Згідно розпорядження Чернігівської обласної військової адміністрації від 14.02.2024 року № 85 "Про збереження автомобільних доріг загального користування області у весняний період 2024 року") буде вводитись обмеження на рух вантажного транспорту на 10 автодорогах.

Понад 24 тон і навантаженням на вісь понад 7 тс на наступних ділянках автомобільних доріг загального користування державного значення: Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч (на всій протяжності);

Н-28 Чернігів -Городня-Сеньківка (на всій протяжності );

Р-56 Чернігів-Пакуль - КПП "Славутич" (на ділянці км 10 - км 50) та під’їзд до м. Славутич (на всій протяжності);

Р-65 КПП "Миколаївка" - Семенівка - Новгород-Сіверський - Глухів 

КПП “Катеринівка” (на всій протяжності в межах Чернігівської області.);

Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин (на ділянці км 0 – км 66);

Р-68 Талалаївка-Ічня-Тростянець-Сокиринці - /Н-07/ з під’їздом до заповідника "Качанівка" (на всій протяжності);

Р-69 Київ-Вишгород-Десна-Чернігів (на всій протяжності);

Р-82 Сосниця-Короп - /М-02/ (на всій протяжності);

Р-83 Славутич-Любеч-Ріпки - /М-01/- Городня - /Н-28/ - Сновськ - Корюківка-Семенівка-Костобобрів-Чайкине - /Н-27/ (на всій протяжності).

Понад 24 тон і навантаженням на вісь понад 7 тс на всіх територіальних автомобільних дорогах загального користування державного значення, крім ділянок доріг з цементобетонним покриттям: Прилуки - Ладан, а/д М-02 - Бахмач, а також під’їздів до м. Ніжин і м. Борзна;

Рух без обмежень буде здійснюватися автомобільними дорогами:

М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі;

М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ;

Н-07 Київ-Суми-Юнаківка;

Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин (на ділянці км 89 - км 189);

Р-61 Батурин-Конотоп-Суми;

З метою забезпечення обороноздатності держави, життєдіяльності населення обмеження руху, що вводяться, не поширюються на: транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів з метою їх використання для забезпечення обороноздатності держави за рішенням військового командування; пасажирський транспорт загального користування, аварійні служби та транспорт, що використовується при ліквідації наслідків стихійних явищ або надзвичайних ситуацій; транспортні засоби дорожніх організацій, які виконують функції ремонту автомобільних доріг загального користування.