Кабінет міністрів України включив приватне акціонерне товариство "Українське Дунайське пароплавство" до переліку особливо важливих для економіки субʼєктів господарювання державного сектору економіки.

Як пише ЦТС, про це повідомив представник уряду у ВРУ Тарас Мельничук.

Зокрема, внесено зміни до постанови КМУ від 03.09.2008 N 777 "Про проведення конкурсного відбору керівників субʼєктів господарювання державного сектору економіки".

"Включено приватне акціонерне товариство "Українське Дунайське пароплавство" до переліку особливо важливих для економіки субʼєктів господарювання державного сектору економіки, у статутному капіталі яких більше 50% акцій (часток) належать державі, призначення керівників та членів наглядових рад яких здійснюється за участю комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств", - йдеться в повідомленні.

Також внесено зміни до постанови КМУ від 31.05.2022 N 643 "Деякі питання управління обʼєктами державної власності на період воєнного стану".

Установлено, що положення пункту 1 зазначеної постанови не застосовуються до проведення конкурсного відбору членів наглядової ради ПрАТ "УДП", що надасть можливість сформувати наглядову раду через конкурс, забезпечить належний рівень її незалежності та відповідатиме принципам корпоративного управління Організації економічного співробітництва та розвитку, що дозволить продовжити співпрацю з Міжнародною фінансовою корпорацією та залучити кредитні ресурси та приватне фінансування, що необхідні для товариства для оновлення флоту.