Порту Роттердам запропоновано участь у спільних проектах із трансформації портів Казахстану.

Як пише ЦТС, про це йшлося під час зустрічі глави Мінтрансу Казахстану Марата Карабаєва з віце-президентом порту Роттердам Матьєсом ванДорном, повідомляє Міністерство транспорту країни.

Під час відвідин найбільшого глибоководного порту в Європі Казахстанська делегація розповіла про інвестиційну привабливість країни. Наразі міністерством сформовано пул із 36 проектів на загальну суму близько 23 млрд доларів із створенням понад 10 тис. робочих місць у сферах залізничного та морського транспорту.

"На сьогоднішній день проводиться робота щодо трансформації наших портів. Ми націлені на те, щоб перетворити казахстанські порти на один із провідних хабів Каспійського моря, зміцнити морський флот і створити контейнерний хаб у порту Актау. Однією з умов є залучення вантажопотоку, відповідно до реалізації цих заходів на умовах ship-or-pay", -  зазначив Карабаєв.

У рамках розширення взаємної співпраці представникам порту Роттердам було запропоновано взяти активну участь у цих проектах, а також у будівництві нових потужностей на цих об'єктах.

За словами глави казахстанської делегації, у цьому напрямі бачиться подальший розвиток Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ), який має потенціал бути одним із ключових транзитних коридорів у Євразійському просторі.