Російські авіакомпанії в 2023 році, попри обмеження, запроваджені через війну рф проти України, збільшили кількість перевезених пасажирів на 10%, порівняно з 2022 роком.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію ТАСС, в минулому році авіакомпанії країни-агресора перевезли 105 млн пасажирів. В той час, як в 2022 році пасажиропотік склав 95,2 млн осіб.

Інформація про співвідношення кількості пасажирів на внутрішніх і міжнародних рейсах наразі не оприлюднювалася.

Відзначимо, що в 2021 році, тобто до вторгнення в Україну і запровадження західних санкцій, авіаперевізники рф перевезли 111 млн пасажирів.

Також нагадаємо, що цивільна авіація в рф через складнощі з постачанням запчастин до літаків стає все більш небезпечною. Так, за даними ГУР МО України, за перші 9 місяців 2023 року у рф задокументували 150 випадків технічних несправностей літаків. За аналогічний період 2022 року було зафіксовано 50 таких інцидентів.

Лише за перші 8 днів грудня минулого року російські ЗМІ повідомляли про 11 інцидентів через технічні негаразди з пасажирськими літаками в рф. Після того було ще близько десятка аналогічних повідомлень.