У 2023 році "Укрпошта" та "Укрзалізниця" перевезли разом 15 млн посилок, повідомив генеральний директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський, розповідаючи про основні досягнення у роботі компанії за 2023 рік, під час підсумкової зустрічі команди Міністерства відновлення України з головами дипмісій та громадськістю, пише ЦТС.

"У 2023 році кількість відправлених посилок виросла на 40%. Також варто сказати, про 15 млн посилок, які "Укрпошта" та "Укрзалізниця" перевезли разом - це зручна і дієва колаборація двох державних компаній", - зазначив він.

Також досягненням воєнного часу Смілянський назвав налагодження авіасполучення з США. "Це важливо для наших підприємців. Адже навіть під час повномасштабної війни понад 1 млн українських товарів успішно реалізовуються на американських маркетплейсах", - додав  генеральний директор АТ "Укрпошта".

Важливим процесом також стало акцептування кредитних угод з Європейським банком реконструкції та розвитку на суму 63 млн євро та Європейським Інвестиційним Банком на суму 30 млн євро. Зокрема саме завдяки фінансуванню ЄБРР ми змогли у 2023 році розбудувати логістичну мережу, що покриває 100% території України.

"Також працюють пересувні відділення, що дають можливість доставляти необхідні виплати, товари та посилки на прифронтові території. Наразі маємо понад 1800 таких відділень. Завдяки ним, зокрема, стає можливим швидко розгортати відділення на звільнених територіях і відновлювати роботу там. Це важливо у тому числі для виплати пенсій, а також оплати комунальних послуг. Саме через "Укрпошту" наразі проходить 20% операцій з комунальними платежами", - зазначив Смілянський.

Одним з основних напрямків роботи на 2024 рік він визначив цифровізацію. За словами генерального директора "Укрпошти", 100% українських міст та сіл у наступному році планується охопити цифровими послугами.

Також йде завершення розробки відповідного програмного забезпечення. Планується, що у 2024 році 100% посилок користувачів будуть сортуватися автоматично, за допомогою роботизованих сортувальних ліній, що має суттєво вплинути на якість та швидкість доставки.

Також у планах закінчити процес з переходу на "безпаперовий" формат роботи компанії.