Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України спільно з RGM group розпочали відновлення зруйнованого внаслідок російської агресії міста Тростянець на Охтирщині - зокрема, буде відновлено залізничний вокзал.

Про це пише ЦТС з посиланням на Охтирський міський портал.

Вокзал був зруйнований росіянами під час окупації на початку вторгнення.

Його відбудову проводять у межах експериментального проекту відновлення за принципом build back better населених пунктів, які постраждали внаслідок великої війни.

Проект відбудови вокзалу розробило Київське архітектурне бюро.

За інформацією Агентства, це буде сучасний, інклюзивний простір інтегрованого вокзалу, який об’єднає поїзди, автобуси, зручний під’їзд для транспорту, автобусну стоянку та парковку для приватного транспорту.

"Запропонований простір є інклюзивним - без жодної сходинки, центральний зал буде відремонтований з урахуванням європейських стандартів", - додали в Агентстві.

Проектом передбачено велику кількість табло, уніфікованих покажчиків та зона самостійного обслуговування купівлі-продажу квитків.

Під основною будівлею вокзалу буде укриття цивільного захисту.

Будівництво залізничного вокзалу здійснюватиметься в два пускових комплекси: І - реконструкція залізничного вокзалу; будівля контори дистанції колії (ПЧ-9); трансформаторна підстанція (ТП-14); трансформаторна підстанція (ТП-5); будівництво навісу. ІІ пусковий комплекс - реконструкція привокзальној території залізничного вокзалу та зовнішніх мереж.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області оголосила тендер на реконструкцію вокзалу, який реалізовуватиметься в межах експериментального проекту з відновлення населених пунктів, що постраждали внаслідок збройної агресії росії.