Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області оголосила тендер на реконструкцію вокзалу, який реалізовуватиметься в межах експериментального проекту з відновлення населених пунктів, що постраждали внаслідок збройної агресії росії, пише ЦТС.

"Тростянець пережив місяць окупації та був звільнений наприкінці березня 2022 року. У приміщенні залізничного вокзалу було розміщено штаб російських загарбників, а у підвалі облаштована камера для тортур. Внаслідок обстрілу важкою артилерією будівля зазнала численних пошкоджень", - йдеться в повідомленні.

У Службі відновлення зазначили, що це буде сучасний, інклюзивний простір інтегрованого вокзалу, який об’єднає поїзди, автобуси, зручний під’їзд для транспорту, автобусну стоянку та парковку для приватного транспорту.

"Запропонований простір є інклюзивним - без жодної сходинки, центральний зал буде відремонтовано з урахуванням європейських стандартів: передбачено велику кількість табло, уніфікованих покажчиків та зона самостійного обслуговування куплі-продажу квитків", - додали у відомстві.

Під основною будівлею вокзалу буде укриття цивільного захисту.

Відкриті торги оголошено у системі публічних закупівель Prozorro.