Рада Вільнюського самоврядування ухвалила рішення ще на рік продовжити українцям право безоплатно користуватися столичним громадським транспортом.

Про це пише ЦТС з посиланням на LRT.

"Відповідно до пункту 33 статті 6 та пункту 29 частини 2 статті 15 Закону Литви "Про місцеве самоврядування в Литовській Республіці", частини 2 статті 16 Кодексу автомобільного транспорту та частини 8 статті 5 Закону "Про транспортні пільги", рада Вільнюського самоврядування ухвалила: постановити, що у 2024 році іноземці, які виїхали з України у зв'язку з військовими діями російської федерації, матимуть право на 100% знижку на проїзд у місцевих автобусах та тролейбусах загального користування", - йдеться у рішенні ради.

Військові біженці з України можуть безплатно користуватися громадським транспортом із березня 2022 року. Таке рішення влада столиці ухвалила після того, як оосія вторглася в Україну і в Литву прибули десятки тисяч жителів цієї країни.

Наразі безоплатно громадським транспортом у Вільнюсі можуть користуватися також вчителі та інші працівники закладів освіти, культури та соціального обслуговування, які працюють у столиці Литви.

Запроваджувати нові пільги на громадському транспорті поки що не планується.

Нагадаємо, ЦТС писав, що міська рада литовського Каунаса також вирішила продовжити пільговий режим проїзду у громадському транспорті для українських біженців. У другому за величиною місті Литви українці зможуть користуватися громадським транспортом за символічну плату протягом 2024 року. У рішенні ради йдеться про те, що іноземцям, які втекли з України через військові дії рф, надається 99% знижка на електронні квитки в автобусах і тролейбусах.