У Харкові планують побудувати підземне депо для рухомого складу метрополітену, про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, пише ЦТС.

"Ми продовжуємо працювати з нашими міжнародними партнерами стосовно будівництва нових станцій метрополітену. Для нас це знаковий проект, і кошти на нього вже виділені. Також він передбачає будівництво підземного депо, яке раніше планувалося збудувати на поверхні", - розповів він.

Міський голова Харкова додав, що було змінено проектно-кошторисну документацію і депо будуватиметься під землею.

"Воно слугуватиме укриттям для метротранспорту", - підсумував Терехов.

ЦТС писав, що Кабінет міністрів України у 2024 році планує направити 1,27 млрд грн на будівництво метрополітенів у Харкові та Дніпрі. Так, на подовження третьої лінії метрополітену у Харкові заплановано 722 млн гривень.

Нагадаємо, що у Харкові продовжуватиметься будівництво третьої лінії метрополітену - фінансові установи, що надають кредит, підтримують цю позицію. Проект розвитку Харківського метрополітену передбачає будівництво електродепо, двох станцій метро в бік аеропорту та придбання 85 одиниць рухомого складу. На його реалізацію залучені кредитні кошти у сумі 320 млн євро.