В метрополітені Києва може початися ремонт на ще одній ділянці Оболонсько-Теремківської лінії, повідомив заступник начальника КП "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук.

Про це пише ЦТС з посиланням на Телеграф.

"У зв’язку з фізичною зношеністю та необхідністю поліпшення експлуатаційних характеристик потребує проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів по І-й головній колії "Почайна" та "Тараса Шевченка". Підприємство проводить закупівлю проектних робіт. За ділянкою ведеться постійний періодичний нагляд. Безпека руху поїздів та безпечне перевезення пасажирів забезпечені", - зазначив він.

Загалом же, за його словами, фахівці КП проводять спостереження та нагляд за технічним станом об’єктів метрополітену згідно з чинною нормативною документацією.

Раніше начальник столичної підземки Віктор Брагінський уточнював, що є проблеми на відрізку між станціями "Тараса Шевченка" (Подільський район) і "Почайна" (Оболонський район). Цей тунель будували у 1980-х роках, і він був експериментальним, через що на цій ділянці є певні особливості. Брагінський пояснював, що цю ділянку метрополітену планували закрити влітку 2024 року для проведення капремонту.

"Тунель змінює габарити: стає еліпсоїдної форми. Але жодної небезпеки для пасажирів нема. Ми планували влітку наступного року налагодити наземне сполучення і перекрити цей відрізок для ремонтних робіт. Ремонти - нормальна ситуація, їх проводять в усіх країнах, де є метро", - розказував керівник КП.

Станції "Почайна" (до 2018 року "Петрівка") і "Тараса Шевченка" відкрили одночасно ще за радянських часів - 19 грудня 1980 року. Глибина залягання цих станцій становить 6 метрів та 7 метрів відповідно.

1a4933bd7e1685e06678cdfdecaffeed

32a8a289137d50db33667619bf94e3c5