Агентство відновлення в рамках робіт з модернізації пунктів пропуску через державний кордон розпочало ремонтні роботи на КПП в Одеській області.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

"Щоб покращити транспортне сполучення з країнами-союзниками, Агентство відновлення працює над модернізацією пунктів пропуску через державний кордон. Це важливо для економіки воюючої країни, адже більшість імпорту та експорту наразі транспортується саме автошляхами", - йдеться в повідомленні.

В Одеській області Агентство відповідає за 9 пропуску через державний кордон з Республікою Молдова.

Зокрема, вже розпочато роботи на КПП "Рені-Джурджюлешть", там проводять ремонт приміщень в адміністративній будівлі, ремонт дорожнього покриття та роботи з благоустрою території.

КПП "Табак-Мирне" - ремонт приміщень в адміністративній будівлі, ремонт дорожнього покриття та роботи з благоустрою території.

КПП "Старокозаче – Тудора" - ремонт приміщень в адміністративній будівлі, ремонт дорожнього покриття та роботи з благоустрою території, оновлення системи зовнішнього освітлення.

КПП "Виноградівка-Вулкенєшть", "Долинське-Чишмікіой", "Нові Трояни - Чадир-Лунга", "Малоярославець 1 - Чадир-Лунга", "Серпневе 1 - Басарб'яска", "Лісне-Сеіць" - влаштування огородження, ремонт дорожнього покриття та благоустрій.

Всі поточні ремонти планується повністю завершити до вересня 2024 року.

Роботи виконуються за кошти державного бюджету. 

В березні цього року Кабмін ухвалив рішення про передачу 29 КПП через державний кордон в підпорядкування Агентства відновлення. Передано вже 26, ще 3 у процесі передачі. Це дозволить Агентству більш комплексно планувати й реалізовувати проєкти для поліпшення логістики з країнами-союзницями.