Господарський суд Києва запустив процедуру банкрутства авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). Відповідне рішення було ухвалено 22 листопада та опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень 24 листопада.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

Зокрема, суд запровадив мораторій на задоволення вимог кредиторів, починаючи з 22 листопада. Також було призначено розпорядника майна МАУ - Тетяну Носенко. До 30 січня 2024 року вона має зібрати список вимог кредиторів, а також до 22 січня 2024 року провести інвентаризацію майна авіакомпанії.

У рамках справи про банкрутство суд також заборонив МАУ та власнику майна авіакомпанії відчужувати активи.

Нагадаємо, 31 жовтня державний "Укрексімбанк" звернувся до Господарського суду Києва із заявою про визнання МАУ банкрутом.

Перед тим на аукціонах "СЕТАМ" було продано 99% дочірньої компанії "МАУТЕХНІК", 62,43% у хендлінговій компанії "Інтеравіа", торгові марки з назвою та логотипом МАУ і "МАУТЕХНІК", авіакаси в центрі Києва.

На думку експертів і ексменеджерів колишньої найбільшої авіакомпанії України, продані активи - це найцінніше, що лишалося в МАУ. Ці активи розпродавалися за ціною, значно нижчою від ринкової вартості

За даними українського Forbes, МАУ винна щонайменше 800 млн грн за обслуговування літаків аеропорту "Бориспіль" та 1,5 млрд грн за аеронавігаційні послуги - "Украероруху". Загальні фінансові зобов’язання МАУ за підсумками 2022 року сягають 20,5 млрд грн.