Верховна Рада України прийняла законопроект №8280 про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок" (№ 2722-IX) про випуск NFT (цифрової марки) та законопроект №8423, що впорядковує застосування зброї працівниками "Укрпошти". 

Як пише ЦТС, про це повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"Безумовно, перша NFT-марка, яку ми випустимо, буде благодійною, щоб зібрати кошти на озброєння для ЗСУ. А наша зброя буде призначеною виключно для довезення пенсій до звільнених міст та сіл України", - зазначив він. 

В пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що частиною шостою статті 19 Закону № 2722-IX визначено, що з метою захисту об’єктів поштового зв’язку, поштових відправлень і грошових коштів (у тому числі під час перевезення) персоналу операторів поштового зв’язку, який пройшов спеціальну підготовку, надається право носіння та використання зброї, засобів самооборони та індивідуального захисту.

Зазначається, що перелік посад працівників оператора поштового зв’язку, яким надається право носіння та використання зброї, засобів самооборони та індивідуального захисту, визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері надання послуг поштового зв’язку, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку, а також надання поліцейських послуг.

Положення Закону № 2722-IX врегульовують питання надання права персоналу оператора поштового зв’язку, який пройшов спеціальну підготовку, на носіння та використання зброї засобів самооборони та індивідуального захисту.

photo_2023-11-22_17-50-08