Компанія PKP Cargo Terminale - дочірнє підприємство польського оператора вантажних перевезень PKP Cargo - ввела в експлуатацію мультимодальний термінал Здунська-Воля-Каршніце у Лодзинському воєводстві Польщі.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Kolejowy.

Термінал площею 13 га з переробною здатністю 500 тис. TEU знаходиться на перетині великих транспортних маршрутів, у тому числі Китай-Європа, має виходи на два європейські вантажні коридори - Балтійсько-Адріатичний та Північне море - Балтика.

На терміналі застосовані сучасні цифрові технології, працюють системи автоматичної ідентифікації контейнерів, електронної обробки замовлень, а також планування поїздів та вантажних автомобілів. Клієнтам пропонують послуги з перевантаження та зберігання контейнерів (у тому числі з небезпечними вантажами), напівпричепів, обмінних кузовів, танк-контейнерів, упаковки та розпакування вантажів.

Інвестиції в проект склали 128,6 млн польських злотих (близько 30 млн євро).

З Європейського фонду регіонального розвитку (European Regional Development Fund) надійшло 46 млн злотих, адміністрація Лодзинського воєводства надала 5,7 млн злотих.

20231115152610ZdunskaWolaterminal1.jpg_687-443