Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області повідомила, що у суботу, 18 листопада, у зв’язку із ремонтом тимчасової переправи, буде закрито проїзд на 11 кілометрі дороги Т-26-07 Кіцмань-Сторожинець-Глибока-Опришени з під'їздом до станції "Вадул-Сірет" у межах населених пунктів Глиниця та Дубівці, пише ЦТС.

Через значне навантаження великогабаритного транспорту та високу інтенсивність руху пошкоджено додаткові елементи дерев’яного настилу тимчасового "норвезького" моста.  

"У комплекті з металевими конструкціями Чернівецька область отримала й дерев'яне перекриття, оброблене спеціальними речовинами для збереження міцності. Поверх цього покриття додатково влаштували ще й поздовжні дошки. І саме вони частково зруйнувалися", - йдеться в повідомленні. 

Металеві конструкції переправи, дерев’яний настил, який йшов у комплекті - цілі та неушкоджені, а поздовжні зруйновані дошки підрядник замінять на нові. 

Зазначається, що об’їзд ділянки ремонту для легкового та вантажного транспорту буде можливим дорогами Н-10 Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига (на Кишинів), далі автошляхом Т-09-09 Снятин - Косів - Старі Кути через міста Снятин та Косів. 

Також об’їхати міст можна через Чернівці та Сторожинець: прямуємо дорогою Н-10 Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига (на Кишинів), далі виїжджаємо на трасу М-19 Доманове (на Брест) - Ковель - Чернівці - Тереблече (на Бухарест) і потім на Р-62 Криворівня - Усть-Путила - Старі Кути - Вижниця - Сторожинець - Чернівці та у зворотному напрямку.

Зокрема, вантажівки загальною масою до 18 тонн можуть об'їхати міст у Глиниці ще й дорогою Т-26-01 Чернівці - Вашківці - Путила - КПП "Руська".