АТ "Укрзалізниця" оголосила тендер, в рамках якого планується придбання 22 пасажирських вагонів, з яких 11 - купейних, 3 - СВ, 7 - плацкартних і 1 вагон, призначений для перевезення пасажирів з інвалідністю.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію залізничного перевізника.

В "Укрзалізниці" заявили, що вирішили здійснити нове придбання для пасажирського сектору, оскільки "відкриваються можливості додаткового фінансування програми оновлення рухомого складу за кошти державного бюджету".

При цьому в компанії зауважили, що остаточна кількість закупленого рухомого складу буде визначена, коли будуть остаточно підтверджені можливості та розміри дофінансування програми оновлення рухомого складу за кошти держбюджету.

Вагони, що плануються для закупівлі, мають бути обладнані кондиціонерами, вакуумними туалетами, сповивальними столиками; розетками та USB-портами; кавомашинами, системою відеоспостереження.

Вагон для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями також матиме підіймальні платформи для можливості посадки пасажирів на колісному кріслі.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" підписала договір з Крюківським вагонобудівним заводом на виготовлення 44 пасажирських вагонів. Буде виготовлено 20 купейних вагонів, 12 вагонів СВ, 9 плацкартних вагонів, які закуповуються вперше з 2008 року, та 3 вагони, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю. Постачання рухомого складу має бути здійснено протягом 2024-2025 рр. Вартість угоди склала 1,95 млрд грн.